tisdag 3 augusti 2010

YOU DON'T WIN FRIENDS WITH SALAD!! ... ELLER???!

Där har ni väldigt FEL kära vänner!! Och nu kan jag nästan höra hur vissa killar ändå ska komma med den hederliga gamla klagosången innehållande trötta klyschor som; "Men sallad är ingen riktig mat" och "En riktig karl som jag kan inte komma hem till en sallad efter en hel dags slit och bli mätt på det".

Ok för det första... Ni är inga grottmänniskor (svårt att tro det ibland, jag vet!), so SAVE IT!
För det andra; de flesta av er har inte varit ute i majsfältet och slitit i 12 timmar, så fråga er själva om det verkligen finns en legitim anledning att få det att låta som om ni har det??

Jag medger, det finns många tama sallader därute som säkert har bidragit till salladsskräcken. Men det finns så otroligt många bra sätt att göra en god och mättande sallad på! Prova denna smaksensation till sallad som ni ser nedan och återkom till mig om du fortfarande inte har blivit övertygade, eller vice versa. Kanske har du till och med äntligen fått den där vännen som du så länge längtat efter och drömt om... skriv och berätta vetja!

Visst blir du sugen??!! Se resten nedan!

Alla förutom Lisa har FEL!!


Scampisallad med mango och tomatsalsa
(2 pers)
Spenat
Ruccola
150 -200 grm Scampi
1 mango
1 salladslök/ rödlök
4-6 rödbetor beroende på storlek
körsbärstomater
1 pkt Halloumi ost
1 klyfta vitlök
Salt Och pepar
(Timjan)
Olivolja
(Avocado)
(Piri Piri krydda) Finns att köpa på välsorterade matbutiker



Dressing
1/4 finhackad vitlök
1 Msk flytande honung
Saft av 1 lime
saft av knappt en halv citron eller 2 tsk balsamico
2 Skivor mango, finhackade
1/2 Röd chili
2 Msk god olivolja
Salt och peppar
koriander

Börja med att skala och skiva rödbetorna i klyftor. Lägg sedan dem på en ungsäker plåt penslad med olivolja. Salta, peppra, släng på lite timjan och ringla över lite olivolja. Sätt in i ungnen i 225-250 graders värme och låt dem vara inne tills de är lagom mjuka. När denna är klar ta ut och ringla över lite balsamico och låt stå svalna.

Under tiden, skölj spenat och rucola och lägg i en stor salladskål. Skala och skiva mango, lök och tomater och lägg i salladskålen. Spara lite av mangon till salsan! Hacka alla ingredienser till tomatsalsan och blanda dem i en liten skål med olivolja, limesaften salt och peppar. Smaka av.

Bryn scampin 2-3 min i lite vitlök och piri piri krydda. Salta och peppra. Stek eller grilla halloumin. Lägg i räkorna och de svalnade rödbetorna i salladskålen. Klart för servering! Toppa salladen med mango- och tomatsalsan i talriken och servera halloumin till. Detta är en fullkomlig smak explosion i munnen, jag lovar!! Ett gott bröd och ett gott vitt vin till förhöjer enligt mig upplevelsen....



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar