måndag 30 augusti 2010

MORE SOUP FOR YOU!!!

Måndag, blött och kallt och grått ute... mmmm. Ok det finns 2 sätt att ta sig igenom en sånhär dag;

1) Vrid tillbaks din mentala klocka till den härliga helg som just varit. Minns det vackra vädret som var, allt det smaskiga skvallret du hörde på middagen med vännerna, de härliga skratten med nära och kära, den fantastiska maten du åt på festen, allt härligt bus och skandaler som du bevittnade eller var med och skapa... Ja, DU hajar! FAKE IT UNTIL YOU MAKE IT!!

2)Ät en god varm soppa till middag och kolla på din favoritserie eller en bra film. En vacker och sevärd film är ¨Paris Je t'aime¨. Det är denna filmen som den bioaktuella ¨New York I love You¨ är baserad på.

Jag är sugen på nedan fantastiska fisksoppa som min pojkväns mamma bjöd på för ett litet tag sedan, just en dag som denna.

Svensk-fransk fisksoppa


NO Soup for YOU!!!

Everyday is a baaad day for Soup Nazi!!



Svensk- fransk fisksoppa
(Från kokboken Kärlek, oliver och timjan)
Innehåller många ingredienser men enkelt att göra och sååå gott!!

4 pers
600-700 g torskfilé
ca 150 g räkor med skal
2 hackade gula lökar
3 hackade vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 fänkål i strimlor
1 morot i tunna stavar
5 råa potatisar i små kuber
1,2 liter vatten & 3fiskbuljongstärningar
1 tsk timjan
1 burk hela tomater
salt och vit- eller svartpeppar
1 kuvert (o,5g) saffran
2 dl torrt vin
saft av 1/2 apelsin
basilika eller färsk timjan.

Gott med vitlöksbröd till

Förberedd alla grönsaker
Fräs lök och vitlök i en stor gryta. Lägg efter några minuter i fänkål, morot och potatis. Häll i vatten, buljong och timjan. Klipp tomaterna i bitar m kökssax direkt ner i burken (blir godare än krossade tomater). Häll i tomaterna i kastrullen. salta och peppra och låt koka I ca 3o min.
Lägg i saffran samt vitt vin när ungefär halva koktiden gått.

Rensa räkorna och skär fisken i stora bitar. Sjud fiskbitarna i soppan i 3-6 min. Lägg i räkor. Smaka av med pressad apelsin och mer salt och peppar vid behov. Strö över hackad persilja eller basilika och färsk timjan. Servera med ett gott vitlöksbröd. NJUT och bli varm, mätt och GO!

5 kommentarer:

  1. mmmums det ser såå gott ut!!

    //moroten

    SvaraRadera
  2. Ser fantastiskt gott ut:) Ja, prova du mina mördegskakor, de är supergoda:)

    SvaraRadera
  3. Ja vad härligt!!! Och vilken blogg!!! Jättefin!
    bloggsvar
    Härligt att du tycker om Erikas kök! Du är varmt välkommen tillbaka.
    Ha det gott!
    Erika

    SvaraRadera
  4. Tack så mycket! Vad kul att du gillar den.
    Du är också varmt välkommen tillbaka!

    SvaraRadera